Error showing flash-object.

Netwerk▪Triathlon 

Waarom zou je netwerken?

Als professional besef je dat het onmogelijk is om je doelstellingen in je eentje te realiseren. Hiervoor heb je - willens, nillens - anderen nodig: partners, leveranciers, klanten, kennissen, … Kortom, een netwerk. En liefst een productief netwerk, dat je effectief kan inschakelen om je persoonlijke en professionele doelstellingen te bereiken.

Hoe bouw je zo een netwerk uit? Door te netwerken. Meer precies, door productief te netwerken en dat is zoveel meer dan het afschuimen van de ene receptie na de andere. Het vraagt om inspanning, strategie en doorzetting. Maar eens je in topconditie bent, is the sky the limit.

Wat leer je in de Netwerk▪Triathlon?

Productief netwerken is geen kunst, maar wel een vaardigheid. Dat betekent dat je het kan leren. Om je daarin te begeleiden, werkte AB Training een NetwerkTriathlon uit, waarin je in 3 krachtige workshops de belangrijkste disciplines van het netwerken aanleert.

I. Productief Netwerken   Wat is het? Hoe werkt het? Hoe doe je het?

Het is belangrijk dat je eerst inzicht krijgt in de dynamiek achter het netwerken en in de spelregels ervan. Vervolgens leer je welke stappen er nodig zijn om productief te netwerken, hoe je die praktisch toepast, welke de valkuilen zijn en met welke tips het een succes wordt.

II. Pitchen met Power   Wie ben je? Wat doe je? Hoe kan jij mij helpen?

Als je gaat netwerken moet je jezelf en je bedrijf vlot, krachtig en professioneel kunnen voorstellen, om de aandacht van je gesprekspartner te trekken. Het is een unieke kans, die je optimaal moet benuttten. Niet makkelijk, maar zeker niet onoverkomelijk. In Pitchen met Power leer je om verschillende versies van je Elevator Pitch goed in mekaar te steken en om hem vlot en overtuigend te brengen. De andere deelnemers vormen hierbij een ideaal klankbord.

III. Professioneel op LinkedIn  ► Hoe schakel je LinkedIn in als netwerkinstrument?

Het zou doodzonde zijn om LinkedIn als netwerktool links te laten liggen. Netwerken gebeurt al lang niet meer enkel face-to-face. Je LinkedIn-profiel is in eerste instantie je online visitekaartje of zelfs je online bedrijfsfolder. Het moet je professionele imago ondersteunen en versterken. In tweede instantie is LinkedIn een praktisch, gebruiksvriendelijk en tijdbesparend netwerkinstrument. Redenen genoeg om er zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan!
In deze workshop werk je stap voor stap je eigen professionele profiel uit en krijg je de nodige bagage om LinkedIn als netwerkinstrument te gebruiken.

In de NetwerkTriathlon leer je om effectiever, productiever én met plezier te netwerken.

 

Voor wie is de NetwerkTriathlon interessant?

De Netwerk▪Triathlon is een kort & krachtig traject voor iedere professional die wil leren hoe je een productief netwerk uitbouwt, onderhoudt en inschakelt om jouw doelen en die van je netwerk(!) te bereiken.
Beginnende netwerkers krijgen voldoende bagage om de noodzaak van netwerken in te zien, om hun drempelvrees te overwinnen en om productief aan de slag te gaan. Ervaren netwerkers leren hun netwerkinspanningen kanaliseren en optimaliseren. 

 

Het beoogde doel

De focus ligt op het leggen van contacten en uitbouwen van relaties met klanten/cliënten die zonder twijfel (opnieuw) voor jou kiezen als dé professional in wie zij hun vertrouwen stellen én met ambassadeurs die jou zonder aarzelen aanbevelen binnen hun netwerk.

De juiste netwerkattitude vergroot je kansen om dit te bereiken aanzienlijk.

 

Hoe kan je deelnemen?

Aan de Netwerk Triathlon kan je deelnemen via open trainingen, via een in-company training of je kan je individueel laten coachen.

Klik hier voor de agenda van het open trainingsaanbod.

Feedback van andere deelnemers 

In Productief Netwerken werd het me heel erg duidelijk dat netwerken veel meer is dan ik dacht dat het was. Ik werd me er vooral bewust van het belang van de 2de graad. Ann gaf heel wat tips om productief te netwerken, die ik meteen kon toepassen. Als je weet hoe het moet wordt het bovendien veel plezanter.

Het is zeker een aanrader om Pitchen met Power individueel te volgen, omdat Ann zich dan uitsluitend focust op jouw bedrijf en exclusief met jou meedenkt over de vragen waarop je een antwoord moet vinden.  Zo werkten we samen zin voor zin enkele versies van mijn elevator pitch uit. Ook het videomateriaal is heel nuttig. Hierin zie je meteen je sterke en zwakke punten. Mijn presentatie veranderde opmerkelijk!

Toen ik binnenkwam had ik eigenlijk geen LinkedIn-profiel en toen ik 4 uurtjes later buiten ging was mijn profiel helemaal af, met teksten en foto’s en links naar mijn website. Alleen zou ik er nooit toe gekomen zijn om het zo professioneel uit te werken. Ik kreeg ook meteen de kans om heel wat tips uit te testen. Zeker een aanrader!

Jurgen Franssens - Franssens Interieur

 

Wil je de Netwerk▪Triathlon in-company organiseren of wens je bijkomende informatie? 

Neem dan vrijblijvend contact op met Ann Beckers via

0479 40 91 99,

info@abtraining.be,

www.ABTraining.be,

of via onderstaande link.