Presenteren met Impact

 

Zou Obama ooit president geworden zijn als hij niet zo beklijvend kon speechen? Zou Apple ooit zo groot geworden zijn als Steve Jobs zijn verhaal niet zo overtuigend kon brengen? Zouden we nog van Martin Luther King spreken, als hij de legendarische woorden “I have a dream” niet met zoveel impact declameerde?

Ook uw succes wordt voor een stuk bepaald door hoe u uw verhaal brengt. Slaat het in of niet? Blijft het hangen of niet?

Wil u ook presentaties geven die hun doel bereiken? Presentaties die inslaan en uw publiek overtuigen? Dan biedt de training “Presenteren met Impact” u de nodige bagage daartoe.

 

De strategie

In “Presenteren met Impact” focussen we op drie onderdelen: op wat u zegt en welk beeldmateriaal u hierbij gebruikt, maar ook en vooral op hoe u uw verhaal brengt. Bij elk onderdeel krijgt u inzichten, vaardigheden en technieken aangereikt die u in staat stellen om eenvoudig, ontspannen en overtuigend te spreken voor een publiek, of dat nu uit 1 of uit 500 personen bestaat.

Via oefeningen en een korte presentatie die u zelf geeft, krijgt u ook inzicht in uw sterktes en uw valkuilen. Hierbij krijgt u persoonlijke feedback en tips van uw presentatiecoach.

In deze training leert u

 • om een goede voorbereiding te maken, in functie van uw doelstellingen en van uw publiek.
 • om een duidelijke structuur te geven aan uw presentatie.
 • om uw presentaties sterk te openen en af te sluiten.
 • hoe Power Point of Prezi uw presentatie naar een hoger niveau kunnen tillen, in plaats van ze te ondermijnen.
 • om van bij het eerste woord de aandacht van uw publiek te krijgen en te houden.
 • de kracht van uw lichaamstaal en uw stem te gebruiken om zelfvertrouwen op te bouwen en om uw toehoorders te boeien en te overtuigen.
 • technieken om uw spreekstress onder controle te houden en zelfverzekerd voor uw publiek te staan.
 • welke uw sterktes en uw valkuilen zijn.
 • een reeks tips om valkuilen te vermijden en moeilijke situaties te counteren.
 • logistieke tips om de impact van uw presentatie te optimaliseren.
 •  …

 

Voor wie is deze opleiding?

Voor iedereen die regelmatig het woord moet nemen, mensen moet inleiden of informatie moet doorgeven via presentaties voor een klein of groot publiek van collega’s, klanten, zakenpartners, bestuurders, … . Voor iedereen die wil leren spreken met impact of die zijn/haar presentatievaardigheden wil optimaliseren.

'Presenteren met Impact' is adequaat voor ieder spreekdoel. Of het nu gaat om een speech, een aankondiging, een productpresentatie, de jaarcijfers, een pleidooi, een toespraak, ... .

(Als u reeds veel ervaring heeft als spreker en al eerder een training volgde, kan u best even contact opnemen om na te gaan of deze formule de ideale oplossing voor u is.)

 

Het beoogde doel 

Na deze training beschikt u over de nodige inzichten, vaardigheden en technieken om presentaties met impact te geven. Presentaties die hun doel bereiken en die blijven hangen bij uw toehoorders.

Op basis van individuele tips en werkpunten kan u uw eigen presentaties aanpassen en optimaliseren, rekening houdend met uw eigen sterktes en valkuilen. Het opnamemateriaal van uw eigen presentatie(s) krijgt u mee naar huis en is daarbij een hulpmiddel.

 

Voorbereiding & didactisch materiaal 

Als deelnemer bereidt u een presentatie van max. 10 minuten voor, over eender welk onderwerp, die u kan brengen tijdens de training.

Aan het einde van de training krijgt u de digitale versie van de syllabus “Presenteren met Impact”, een presentatie-checklist en het opnamemateriaal van uw eigen presentatie(s).

 

Attest van deelname

Aan het einde van de training ontvangt u een attest van deelname.

 

Hoe kan u deelnemen?

Aan "Presenteren met Impact" kan u deelnemen via open trainingen, via een in-company training of u kan zich individueel laten coachen.

Klik hier voor de agenda van het open trainingsaanbod.

Feedback van andere deelnemers 

Aan deze training heb ik een positieve ervaring overgehouden: zeer bruikbaar, overzichtelijk en to the point. We kregen zeer zeker vele bruikbare tips alsook een duidelijk zicht op een sterke presentatie structuur.
Els Blazejczak - Product Management EMEA - TE Connectivity

Proficiat met de lovende commentaren die je kreeg voor je workshop rond presentatietechnieken: “Duidelijk. Ze weet waarover ze praat. Fantastische praktijkkennis. Zeer goed, boeiend en meeslepend. Overzichtelijk, interactief en enthousiast. Eén van de beste presentaties.” Met 9,1 behaalde je dan ook een topscore!
Elisabeth Domus - Unizo Antwerpen

In het kader van het Unizo Ondernemersforum over Netwerken, had ik de eer om twee workshops te mogen volgen van Ann. Een eerste over "Pitchen met Power" en een tweede over "Presenteren met Impact". Na afloop van de sessies was de hele groep laaiend enthousiast. Ik kan je Ann dan ook warm aanbevelen.
Luk Janssens - Actase BVBA

Met gedrevenheid en doorgedreven enthousiasme zet Ann je aan het werk waardoor je echt overtuigd wordt dat er in ieder van ons het talent schuilt om effectief en efficiënt te presenteren. Bedankt!
Gui Boven – Adviesbureau Gui Boven

Heb gisteren de presentatie "Presenteren met impact" gevolgd bij Ann Beckers. Dank u wel Ann voor de vele tips en tricks. Wanneer ik een presentatie moet geven voor een groep zal ik zeker denken aan en rekening houden met de vele, handige punten. Kortom, een aanrader om deze training te volgen!
Viella Krieckemans  Vi-Concept

Je mag de sterkste oplossing van de wereld in je handen hebben, er doelgericht over communiceren is een vak apart. Ann heeft mij geholpen om mijn presentatie eenvoudiger maar krachtiger te brengen. Uiteindelijk ben ik erin geslaagd om mijn publiek op een boeiende manier mee te nemen in een complex verzekeringsthema. De coaching van Ann is to the point met veel praktische tips die echt werken. Bovendien vertrekt ze steeds vanuit je eigen stijl, wat maakt dat je op de dag van de waarheid ook een authentieke prestatie neerzet.  
Peter Vermiert - RiskSolutions

Als auteur heb ik door een één op één coaching met Ann de kwaliteit/inhoud van mijn lezingen kunnen verfijnen en naar een hoger niveau kunnen tillen. Ik spreek nu, meer dan ooit, heel graag en met veel enthousiasme voor groepen.
Ann, altijd goedlachs en enthousiast, kent haar vak en kan ik ten zeerste aanbevelen.
Diane Vandevenne - Auteur

Wil u deze training binnen uw bedrijf organiseren of wenst u bijkomende informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op met Ann Beckers via

0479 40 91 99,

info@abtraining.be,

www.ABTraining.be,

of via onderstaande link.