Error showing flash-object.

Tip 4. Werk aan je Gunfactor

Opdat jouw contacten hun netwerk met jou willen en durven delen, moeten ze je kennen, appreciëren en vertrouwen. Anders gaat het feestje niet door.

Know-factor

Wat weten mensen over jou? Wat is je achtergrond? Je studies? Je interesses op persoonlijk en op zakelijk vlak? Van welke organisaties ben je lid? Om je know- factor te verhogen is het belangrijk om op regelmatige basis je gezicht te laten zien. Zowel offline als online (dus mét foto).

Like-factor

Bij het netwerken scoor je vooral door vriendelijk, authentiek en vooral niet opdringerig te zijn. Een juiste netwerkattitude helpt om je Like-factor te verhogen.

Trust-factor

Mensen moeten je niet alleen kennen en leuk vinden, maar ook nog vertrouwen, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak. Enkel als dat vertrouwen er is, willen ze jou met hun relaties in contact brengen.

Gun-factor

Je Know-Like-Trust-factor is recht evenredig met je Gun-factor, de mate waarin mensen je je succes gunnen. Netwerk daarom vooral met mensen met wie je het goed kan vinden. De Gun-factor ligt hier langs beide kanten veel hoger . Als je netwerkt met mensen met wie je geen positieve klik hebt, wordt dat 'gunnen' veel lastiger.

Wil je nog meer tips om productief te netwerken? Schrijf je dan hier in voor één van de open workshops 'Productief Netwerken'. Hierin maak je eerst en vooral een inzicht in de strategie en de dynamiek achter het moderne netwerken en krijg je de nodige tips & tricks om met succes online en offline te netwerken.