Error showing flash-object.

Tip 3. De kracht van de 2de graad.

De grote kracht van je netwerk ligt niet meteen in wie jij kent (je 1ste graad connecties), maar vooral in wie zij kennen (je 2de graad connecties). Daar liggen véél meer mogelijkheden. Als je in de 1ste graad zo’n driehonderd mensen kent, zijn er dat in de 2de graad immers snel enkele tienduizenden. Natuurlijk heb je die 1ste graad wel nodig om die 2de graad te bereiken.

Net daarom is het zo interessant om te netwerken. Je leert mensen kennen (jouw netwerk) die jou in contact kunnen brengen met andere mensen (hun netwerk) die je nodig hebt om je doelen te bereiken. En vice versa. Dat is waar netwerken om draait. Dat is "productief" netwerken.

Dit betekent meteen ook dat je je bij je 1ste graad connecties niet moet focussen op het verkopen van je diensten of producten, maar vooral op het uitbouwen van een goede relatie. Dan pas zullen jouw contacten bereid zijn om hun netwerk met jou te delen. Daarom moet je (net)werken aan je “Gunfactor”. Stof voor de volgende tip.

Wil je nog meer tips om productief te netwerken? Schrijf je dan hier in voor één van de open workshops 'Productief Netwerken'. Hierin maak je eerst en vooral een inzicht in de strategie en de dynamiek achter het moderne netwerken en krijg je de nodige tips & tricks om met succes online en offline te netwerken.