Error showing flash-object.

Tip 2. Wat is je doel?

 

Wat is mijn doel?

Hoe specifieker je doelen, hoe makkelijker het is om ze te delen met je netwerk. Heel wat mensen blijven je het antwoord echter schuldig als je hen vraagt naar hun specifieke doelen of als je hen vraagt waarmee jij of je netwerk hen zou kunnen helpen. Zet je dus even neer en denk hierover na. Goed geformuleerde korte termijndoelen zijn SMART: Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Wie kan me hiermee helpen?

Wanneer je doelen duidelijk zijn, stel je je de vraag welke mensen het best geplaatst zijn om je te helpen om deze doelen te bereiken. Zo wordt het eenvoudig om te kiezen uit het ruime aanbod netwerkevents of netwerkmiddelen. Zo zullen je netwerkinspanningen veel productiever zijn.

Wil je nog meer tips om productief te netwerken? Schrijf je dan hier in voor één van de open workshops 'Productief Netwerken'. Hierin maak je eerst en vooral een inzicht in de strategie en de dynamiek achter het moderne netwerken en krijg je de nodige tips & tricks om met succes online en offline te netwerken.