Error showing flash-object.

Tip 1. Netwerken is niet verkopen.

Wil jij iets kopen als je gaat netwerken? Natuurlijk niet! Ik kan de verontwaardiging al bijna door het scherm horen. Nieuwe vraag: Probeer jij tijdens het netwerken de diensten of producten die jij aanbiedt wel eens te verkopen? Je zou niet de enige zijn ...

En nochtans moet ik je dit ten zeerste afraden. Uit onderzoek blijkt dat heel wat mensen een hekel aan netwerken hebben, net omdat anderen hen met verkooppraatjes bestoken en liefst zo snel mogelijk hun orderboekje zouden bovenhalen.

Netwerken is niet verkopen. Net zo min als verkopen prospecteren of factureren is. Netwerken is een activiteit op zich. Dit is de beste netwerkles die ik zelf ooit gekregen heb. Het is waarschijnlijk ook de belangrijkste boodschap die ik aan de deelnemers van mijn netwerktraining kan meegeven. Nochtans stuit ze vaak op ongeloof en tegenstand en meermaals krijg ik de vraag: “Wat is netwerken dan wel?” Stof voor een volgende tip. Het antwoord is alvast niet verkopen.

Wil je nog meer tips om productief te netwerken? Schrijf je dan hier in voor één van de open workshops 'Productief Netwerken'. Hierin maak je eerst en vooral een inzicht in de strategie en de dynamiek achter het moderne netwerken en krijg je de nodige tips & tricks om met succes online en offline te netwerken.