Error showing flash-object.

Recept voor een sterke handdruk

Vrouwen versus mannen.

Onlangs stelde een succesvolle zakenvrouw me de vraag sinds wanneer vrouwen ook een hand geven. Ze vond dat eigenlijk onnatuurlijk aanvoelen. In eerste instantie verbaasde haar opmerking mij, maar achteraf moest ik toegeven dat de vrouwen die ik ontmoet op netwerkevents of die deelnemen aan mijn workshops inderdaad minder geneigd zijn om een hand te geven dan hun mannelijke collega’s. Bovendien heb ik sinds het schrijven van ‘Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet’ vaak moeten vaststellen dat mannen over het algemeen een ‘sterkere’ hand geven dan vrouwen.

 

In de 21ste eeuw is de handdruk nochtans niet meer alleen weggelegd voor mannen. Het is een zakelijke begroeting, die zowel mannen als vrouwen correct zouden moeten uitvoeren. Waarom voelen sommige vrouwen zich hier dan ongemakkelijk bij?

Waarschijnlijk ligt dat voor een stuk aan onze opvoeding. Kleine meisjes worden immers veel vaker aangespoord om een ‘lief kusje’ te geven terwijl we kleine jongens veel sneller leren om een ‘mooi handje’ te geven. Sommige vrouwen hebben dus nooit geleerd hoe ze een goede handdruk moeten geven en dus ook niet dat ze daarbij best rechtstaan. Uit een steekproef tijdens vergaderingen blijkt immers dat ongeveer 70 procent van de mannen rechtstaan om een hand te geven, terwijl slechts 30 tot 35 procent van de vrouwen dat doen.

Het recept.

Aangezien mensen je handdruk altijd – bewust of onbewust – ‘lezen’, is het toch wel raadzaam om er de nodige aandacht aan te besteden. Uit de resultaten van een enquête (*) bleek dat 81% van de respondenten een ‘sterke’ handdruk belangrijk tot zeer belangrijk vinden. Bij deze dus het recept.

1. Wie neemt het initiatief?

Volgens de zakelijke etiquette maakt men geen onderscheid tussen man en vrouw en is het de hoogste in rang die het initiatief neemt om een hand te geven. Als die dat na een fractie van een seconde echter niet doet, steek dan zelf je hand uit, want handen schudden hoort er nu eenmaal bij.

2. Sta recht.

Blijf niet zitten als iemand je een hand wil geven. Door recht te staan bevestig je je aanwezigheid en toon je respect voor de persoon die je begroet.

3. Maak oogcontact.

Niet alleen de handdruk zelf, maar ook waar je tijdens het handen schudden naar kijkt, is veelzeggend. Kijk je naar de grond, dan lijk je verlegen, nerveus of zelfs onbetrouwbaar. Kijk je je gesprekspartner in de ogen, dan toon je interesse. Kijk je naar iemand anders dan is die interesse er duidelijk niet.

4. Geen vissenhandje, geen bottenkraker.

Een stevige handdruk geeft een zelfzekere, krachtige en enthousiaste indruk. Slappe en klamme handjes worden als storend ervaren, maar ‘bottenbrekers’ komen al snel arrogant over. Voel de handdruk van je partner aan en match die, tenzij je natuurlijk een vissenhandje aangereikt krijgt.

5. Neem je tijd.

Een gehaaste handdruk is een echte afknapper. Hiermee wek je de indruk dat je de ander niet erg belangrijk vindt. Geef je gesprekspartner dus toch een tweetal seconden van je onverdeelde aandacht en tijd.

6. Schud niet te vaak.

Neem ‘handen schudden’ niet te letterlijk, twee of drie keer schudden volstaat. Als je te heftig schudt, loop je de kans om ook te enthousiast of zelfs hopeloos over te komen.

7. Laat los.

Het lijkt overbodig om te zeggen dat je de hand van je gesprekspartner moet loslaten na het schudden, maar toch maak ik het regelmatig mee dat iemand me zo probeert te gijzelen. Niet doen, loslaten!

8. Vier vingers en een duim.

Geef je volledige hand, dus niet enkel een paar vingers. Bied je rechterhand aan met de vingers recht naar voren en de duim omhoog. Een platte handdruk komt zeer autoritair over en laat een wrange nasmaak achter.

9. Zeg iets.

Een handdruk zonder een begroeting zegt niet veel. Een ‘goede morgen’ kan er toch wel af? Noem in ieder geval je eigen naam als je iemand voor het eerst ontmoet. Zo vergroot je immers de kans dat men die onthoudt. Wanneer je praatje en je handdruk met mekaar in overeenstemming zijn, communiceer je verbaal en non-verbaal op een congruente manier. Dat is heel bevorderlijk voor je geloofwaardigheid.

 

Een sterke handdruk voor een positieve indruk.

Heel vaak is je handdruk de eerste, maar ook de laatste indruk die men van je heeft en die blijven hangen. Maak er dus bewust werk van en laat een sterke indruk na.

 

Bron: ‘Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet’ (ISBN 9789087640897)
(*) Digitale enquête in zakelijk Vlaanderen voor ‘Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet

 

OVER DE AUTEUR

Ann Beckers is zaakvoerder van AB Training. Via workshops en lezingen begeleidt ze professionals om hun communicatieve en sociale vaardigheden in te schakelen als elementair onderdeel van hun persoonlijk en zakelijk succes. Zij is tevens co-auteur van het boek ‘Dames moet je kussen en moppen vertellen mag niet’.

Ann Beckers is gespecialiseerd in productief netwerken, overtuigend presenteren en zakelijke attitudes. Meer informatie vind je op www.ABTraining.be.