Error showing flash-object.

5 tips voor een sterk LinkedIn-profiel

 

LinkedIn is ongetwijfeld het beste professionele netwerkinstrument waarover we vandaag beschikken, eentje dat bovendien nog gratis is. Als je er voldoende tijd en energie in steekt kan je er waardevolle, levenslange relaties mee uitbouwen en onderhouden.

Het LinkedIn-verhaal begint natuurlijk met het aanmaken van een profiel. Dat profiel is eigenlijk je digitale naamkaartje, meer nog, je persoonlijke professionele brochure. Daar besteed je best de nodige aandacht aan, want vaak zal je profiel de eerste indruk creëren die men van je opdoet.

5 TIPS 

 • Plaats een professionele profielfoto. Onder “professioneel” mag je zowel een kwalitatieve foto verstaan als een foto die je professionaliteit onderstreept. Dat sluit vakantiekiekjes dus a priori uit.
   
 • Toon je bezoekers of connecties wie jij bent, wat jij doet en waar jij voor staat. Dat doe je onder de titel “Summary”. De meerderheid van de LinkedInners slaat dit hoofdstukje echter over om er nooit meer op terug te komen. Een gemiste kans!
   
 • Verschaf uitleg over jouw activiteiten binnen de bedrijven waarvoor je gewerkt hebt. Zo geef je mensen een duidelijk beeld over je expertise. Jouw profiel is immers jouw persoonlijk digitale naamkaartje, niet dat van het bedrijf waarvoor je werkt(e).
   
 • Vraag om aanbevelingen aan mensen van wie je weet dat ze tevreden zijn over je prestaties. Beschouw dit als digitale mond-aan-mond reclame. Schrijf zelf ook een aanbeveling als de kans zich voordoet.
   
 • Kies je LinkedIn-groepen zorgvuldig uit. Zorg dat ze je professionaliteit bekrachtigen.
   

Wil je nog meer tips voor een sterk LinkedIn-profiel? Of wil je er meteen werk van maken? Schrijf je dan hier in voor één van de open workshops “Netwerken met een sterk LinkedIn-profiel”. Hierin werk je stap voor stap een profiel uit dat jouw professionaliteit en expertise bekrachtigt.

 

Heb je nog bijkomende vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met mij op. Ik help je graag verder.

Ann Beckers

0479 40 91 99,

info@abtraining.be,

www.ABTraining.be,

of via onderstaande link.